Derby Danes

PDF Udskriv Email
Skrevet af Morten Bjelbæk   
Onsdag, 09 Juni 2010 12:04

Aarhus Derby Danes -Roller Derby i Aarhus

Kontaktsporten Roller Derby foregår i et vildt tempo på rulleskøjter og er kun for kvinder – iført hjelm, tandbeskyttere og knæbeskyttere. Sporten har sin tidlige oprindelse tilbage i 1922 i USA, men blev genopfundet i sin nuværende form i 2001 og er i dag en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Lige nu er der 450 Roller Derby-hold verden over og specielt i USA er sporten eksploderet.

Roller Derby har mange facetter og har været trendsættende, bl.a. inden for skate-kultur og mode. Tøjet er en væsentlig del af holdets profil og hver spiller har sit eget alias: Navne som Honey Homocide, Busta Crimes, og Dixie Deadshake pryder de frygtløse spillere.
Aarhus Derby Danes er et relativt nyopstartet Roller Derby-hold i Aarhus. Vi begyndte i februar 2010, og blev i starten trænet af den garvede Roller Derby-spiller Ana Killingspree, som til daglig spiller sammen med MRD Reservoir Dolls i Wisconsin, USA. Vi samarbejder med andre skandinaviske hold, bl.a. Crime City Rollers fra Malmø, og vi regner med at spille vores første rigtige kamp i løbet af den kommende vinter.

Roller Derby spilles af to hold på en oval bane, og der er fem spillere på hvert hold. Den ene spiller er en ”jammer”, og hun scorer pointene for holdet. De resterende fire spillere kaldes ”blockere”. Jammeren får point hver gang hun passerer én af modstanderens blockere. De i alt otte blockere kører sammen rundt på banen i et ”pack”, mens de to jammere drøner rundt og konkurrerer om at score flest point. Når en jammer kommer kørende i fuld fart hen mod packet, er der 4 medspillere, der prøver at hjælpe hende igennem og 4 modspillere, der vil gøre alt for at stoppe hende... Hvis jammeren får kæmpet sig igennem packet, har hun scoret 4 point – ét for hver af modstanderens blockere.

Aarhus Derby Danes træner hver mandag og onsdag fra kl. 17.30-19.30 i skatehallen Aarhus Smileys på Bryggervej 35 i Risskov, og du er velkommen til at komme og prøve at være med eller kigge på.

Besøg også aarhusderbydanes.com

Senest opdateret ( Mandag, 17 Oktober 2011 16:16 )
 
Hvem er online?
Vi har 20 gæster online
Afstemning
Klubbens hårdeste skud